Veilig slapen

VeiligheidNL gaf masterclasses en workshops op het gebied van veilig slapen op de Negenmaandenbeurs. Ze publiceerden er ook nieuwe onderzoeksresultaten op het gebied van veilig slapen. Ook lanceerden ze een nieuw filmpje over veilig slapen.

Onderzoek Hoe veilig slapen baby’s in Nederland?
VeiligheidNL ondervroeg maar liefst 605 ouders over hoe veilig zij hun baby laten slapen. Aan bod kwamen zaken als het bedje, beddengoed en de slaaphouding van hun baby. Uit de enquêteresultaten kunnen we concluderen dat de meeste ouders uit het onderzoek hun baby veilig laten slapen. Dat is goed nieuws, maar er zijn nog wel een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo weet bijvoorbeeld de helft van de ouders niet dat een deken niet nodig is wanneer een baby in een babyslaapzak slaapt. Klik hier voor meer aandachtspunten en een overzicht van de resultaten.

Filmpje Veilig slapen tips
Afgelopen zondag lanceerde VeiligheidNL een nieuw filmpje met Veilig slapen tips. In de komende weken volgt wekelijks een Veilig slapen filmpje aan de hand van een veelgestelde vraag (denk hierbij aan samen slapen of slapen op een campingbedje).

Hieronder vindt u een brochure voor meer informatie.

folder-veilig-slapen-juni